Ovocný koláč podle Janči
Na korpus:
300 g špaldové hladké mouky
2 lžíce rýžového sirupu
špetka soli
60 ml vody
120 g oleje
Na náplň:
miska jakéhokoliv ovoce (u nás vedou jablka, hrušky, švestky)
Drobenka:
1,5 deci rýžové hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kokosového tuku
2 lžíce rýžového sirupu
tip: uberte mouku a nahraďte ji namletým mákem či mletými oříšky
Postup:
Předehřejeme troubu na 180.
Smícháme všechny ingredience na korpus a vzniklé těsto vtlačíme do formy. Pokud chcete dělat mřížkový koláč, dejte si kus těsta stranou.
Samotný korpus dáme předpéct na 10 min. Pak přidáme ovoce, pečeme dalších 30 min.Pokud chceme přidat drobenku, následuje 10 min po ovoci.
Hotovo!
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat